31 oktober 2016

Att ha gjort om ett skåp

DIY

 
Känner ni igen skåpet?
 
- För flera månader sedan lade jag upp en före bild på ett brunt indiskt barskåp som numera har blivit ommålat. Det har egentligen stått färdigt och målat och klart i Månader, men jag har helt enkelt inte tagit någon resultatbild förrens nu. Jag har helt enkelt nu fått tummarna ur och tagit mig i kragen.
 
Skall vi kanske ta en liten uppfriskning i minnet och visa en före bild?
 
FÖRE
 
 
Såhär såg det alltså ut. Mahognynyans och mer stilmöbel över utseendet. Jag och min kära vän Emma kånkade hem detta mindre skåp på bussen, efter att jag hade fått ett fnatt att det skulle hamna i min ägo, när vi var ute och spanade i antikaffärer. Vilken tur att man har likasinnade och coola Emma i sin närhet! Sagt och gjort så hade jag plötsligt köpt det. Det var mitt.
 
EFTER
 
 
 
Detta lilla vitrinskåp är numera målat i en ljusblåturkos-isig nyans med sliten finisch. Med kulörer av märket Annie Sloan, Chalk Paint. Jag har blandat kulörerna: Old White, Provance samt Louis Blue för att få fram denna isiga nyans. Jag har sedan valt att slipa fram mycket av träet, för att få fram ett fint möte.
 
 
Åh vad det är roligt att förändra saker som redan finns!
 
Fin dag till er!
 

28 oktober 2016

Nytt pepparkakste

Mat

 
G o d  m o r g  o n - 
- Fredag
 
Strax väntas det jobb innan Fredagskvällen intas, vad väntas där tro? Lugn kväll, någon händelse? Vi får se.
Jag må säga att det är skönt att bara ta det lugnt efter en härlig arbetsvecka liksom det är härligt med lite action, jag gillar bådera.
 
 
- Ute är vädret grått och blåsigt och en kopp te kommer väl till pass tillsammans med några tända ljus, stämningsfullt. Vad sägs om ett pepparkakste, som är det nya i min samling? Jag kan säga att det vrålgott, så gott!  (nytt uttryck?)  det luktar pepparkaksdeg och det njuts när det dricks. Mumma!
 
Pepparkaksteèt är av märket KAHLS och finns att köpa i Tebutiken i Helsingborg.
 
 
Njut av dagen mina vänner och ha en fantastisk Fredag!
 
vi hörs!

26 oktober 2016

Knäckebrödspizza

Mat

 
Snabblunch eller snabbmiddag? (visst ser det gott ut?)
 
I vardagsstressen är det inte alltid det enklaste att få ihop inspirationen eller tiden till en glamorös middag. Jag har då ett hett och gott tips till er, som dessutom är snabbfixat. För det är väl något som vi inte kan få tillräckligt med tips om, ellerhur?
 
- Ett paket knäckebröd är ju något som allt som ofta finns liggandes i skåpet. Varför inte göra en knäckebrödspizza?
 
 
I min modell av knäckebrödspizza har jag använt mig av följande:
 
- Knäckebröd
- Champinjoner (Jag valde att smörsteka dessa)
- Ruccola
- Tomat
- Smör
- Ost
- Skinka
( plus, svartpeppar, salt samt paprikakrydda)
 
 
Knäckebrödpizza kan ju självfallet varieras i mängder. Alla möjliga mumsigheter kan läggas på efter tycke och smak. Knäckebrödspizza är ett enkelt och snabbgjort alternativ i vardagsstressen.
 
 
När alla tillbehören slutligen är pålagda hamnade knäckebrödspizzan i ugnen (cirka 5min) och resultatet är både gott och mättande!
 
 
Behöver du snabbfixad middag eller lunch, så är knäckebrödspizza ett hett tips, såväl till barnfamiljen som till den ensamstående.