30 september 2016

Från min matrumhörna

Matrum

 
Godkväll såhär klockan sent, denna Fredag. Kan det vara så att sängen kallar snart? kanske är det så.
 
Jag har denna Fredagskväll hängt i matrumshörnan i min ateljè. I matrumshörnan där jag förberett en hel del jobb som skall göras framöver. Lite tända ljus och musik jammandes i högtalarna så skapadas stämningen på direkten. Ser ni förresten kudden som syns på bild? Den är från Indien och finns att köpa via Madebyniina.com . Underbart fin! Passar såväl i soffan, som större sittkudde.
 
 
 
Bakom mitt nya matrumsbord hänger en vägg med diverse udda speglar från olika ställen. Från Udda Tina, Bali ideernas hus samt från loppis. Älskar loppisar!.
 
 
Som sagt, lite bilder från min bohemiska matrumshörna får avsluta denna Fredag. Nu kallar sängen, så får vi se vad morgondagens bjuder på.
 
Godnatt.
 
Happy.
Ja, det är vad jag är. Jag är glad över att min pardörr som kikar fram där bakom den stora brickan, har blivit målad. En elegant högblank nyans av svart. Fint tycker jag.
Trots att svart är mörkt så ger denna nyans en känsla. En känsla av lugn. Ett lugn som jag behöver på platsen där dörren är. Lugnet som i detta fallet ger trivsel.
 
(Skål, Casa Marrackesh)
 
En marockansk skål i vackert grönt står på en äldre modell av koffert i modell stor. En koffert som agerar soffbord. En vackert grön skål som ger ett avstick från koffertens bruna nyanser. Stilbrytning.
 
(Bricka, Casa Marrackesh)
 
Och brickan som för tillfället står framför min nymålade pardörr håller jag kär.
 
 
 
Jag är tillbaka.
- Tillbaka i Sverige är jag sedan i Fredags.
Och jag är numera även tillbaks efter 6dagar borta från de sociala medierna. Livet utanför mobil och dator har pågått, och webb och nät har därmed inte fått ta fokus. Livet, ni vet.
Ibland kan är det faktiskt vara skönt att släppa stressen över den plingande mobilen när man är mitt uppe i något. Att istället hålla fokus på det som pågår. Just nu, just då. 
Livet.
- Under dessa dagar jag, med hjälp av nära och kära fixat i min ateljè. Jag har fått min rosa köpmansdisk på plats. Som funkar utmärkt som någon typ av köksö. Stor gedigen och underbart fin. 
Det har målats och det har byggds, och andra grejer har även fixats.
 
 
-Historian om denna disk är faktiskt kul.
Jag har nämligen fått ta över den av min gammelmormor som hade den ståendes i ett uthus. Ett uthus som var fuktigt och hade gjort att det växte mossa på den. Den var därmed aningen "muggig".
Efter ombyggnad,rengöring och torkning med hjälp av min farfar så har resultatet blivit enastående. En unik köpmansdisk med massor av historia.
 
 
- Väggarna bakom köpmansdisken är målade med kalkfärg. Nämligen kalklitir och nyansen Emma. Nyans Emma är vacker, liksom de andra nyanserna hos Kalklitir.
 
 
På min fina bänk som numera tar  fokus har jag köpt ett helt gäng med clementiner (satsumas!?)  som jag äter för fullt vid denna årstid. Så goda. Jag har även köpt in dekorativt blomster som ger liv där på disken. Så det så.