Då var luckorna på plats (luckorna jag visade i ett äldre blogginlägg). Känner ni igen det? I höstas köpte jag ett indiskt skåp på Udda Tina, som hade den perfekta storleken, den perfekta modellen utformligt, och det var dessutom otroligt vackert som det var. Men efter mycket funderande, så kunde jag inte låta bli att sätta mina egna fingrar på skåpet. Och därmed målade och gjorde jag om det. Jag var hos glasmästarn och fick isatt klarglas, samt spegelglas. Jag målade det i en turkos kulör från Panduro, en lackfärg för möbler ( Furniture Paint, turquoise) sedan återstod slipning i massor för patinans skull och slutligen vaxade jag hela skåpet med Clear Wax, Annie Sloan. Insidan målade jag vit och slipade även den, för vintage looken.
 
 
 
 
 
 
- Nu, för tillfället platsar skåpet perfekt i entren i ateljen. Några indiska krokar tar plats på väggen och är perfekta att hänga av jackan på, eller varför inte väskan och halsduken? mössan/hatten? På skåpet har jag placerat ett gäng gamla resväskor som även dem utger massor av förvaring. En gammal pall står brevid, och ger ett fint stilleben, samtidigt som den är perfekt att sitta på när man tar på skorna. Mattan på golvet kommer från Ellos, och den stora lyktan från INDISKA.
 
 
 
 
 
 
KRAM
Simon
 
 
 
 
 
 
 
Efter en liten loppistur under gårdagen som var, så fick min blick plötsligt syn på en hög med mattor. Det lade allt från trasmattor, till rya. Ryan möttes av plastmattor i en salig bladning, och mitt i allt, mötte min blick ett par orientaliska röda mattor med fina nyanser. Jag fick plötsligt ett sug efter att fylla en vägg med orientaliska mattor i ateljen, en vägg som jag numera skall hålla ögonen öppna efter mattor till. Tänk er orientaliskt i flera olika storlekar, olika modeller, men med liknande färgskala. Som ett lapptäcke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så efter att jag och min bror var hemkommna efter gårdagens loppistur, och klockan hade sprungit iväg och blivit halv nio, så blev mitt sug efter att sätta upp dessa mattor för stort och den lugna Söndagskväll som var tänkt, blev istället en fixarkväll i ateljen. Jag menar, har man redan börjat tänka projekt i huvudet, så är man egentligen redan på plats. Sådan är jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har dessutom valt att hänga dessa mattor "bak och fram" och har baksidan framåt, då mattorna synkade bättre då. I taket har jag valt att hänga ett gammalt, paraply som passar perfekt som taklampa, eller dekoration.
 
 
 
 
 
 
Nu skall jag bege mig ut i skogen, en skogstur och bara vara. Filosofera och finna detdär lugnet som man endast finner ute i naturen. Älskade natur.
 
 
KRAM
Simon
 
 
 
 
 
Ohyees! Matrumshörnan har utökats med en ny tavel/spegelvägg med udda och roliga grejer, me like! Dessutom har jag köpt ett helt gäng med gamla rustika lerkrus som mina färska rosar har fått inta, snygg kombination tycker jag, då lerkrusen matchar bordsskivans nyans och kulör. En marockansk skål i lila har även den fått ta plats på bordet med ett berg av apelsiner, som är både gott och dekorativt. Skålen kommer från Casa Marrakech. På en bricka med fötter har 2 lyktor fått ta plats med blockljus inuti och på tolix liknande stolarna i plåt, har gröna runda sammetskuddar fått plats. På golvet ligger nu en brun mocka/läder matta. Det indiska matbordet i slitet turkost har jag fixat till, likaså det turkosa skåpet som skymtas i bakgrunden. Att blanda material, prylar och färger må bara något jag gillar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag önskar er en fin Söndag!
 
KRAM
Simon