Jag är som ni vet uppvuxen i en projektfamilj.
 
- Det har ständigt funnits projekt runt om mig, och jag har helt enkelt blivit smittad av dessa projekt och själv blivit en projektmänniska liksom mina föräldrar. Det skall ständigt finnas något igång, alltid. Har man inget, så fixar man, helt enkelt.
 
"Att ge ett hus en andra chans!"
 
- Nu är det så att nya steg står på vägen och jag kommer få ta del och vara delaktig i ett nytt projekt. Ett hus, ett ödehus. Och jag längtar så tills det är dax att styla och piffa detta hus. Jag ser redan det färdiga resultatet och har redan möblerat. Möblerat med möbler och tygmaterial liksom väggnyanser och golv. Det kommer bli magiskt och utöver det vanliga. Kanske vitlaserat plankgolv liksom polerat betonggolv ihop med takbjälkar och putsade väggar i huset som kommer få en andra chans att blomma igen.
 
-Stora renoveringar är dock och endast ett skal står på plats för tillfället. Ett skal från 1750-talet i sten och korsvirke och ett av de äldre husen i byn som jag bor i. Hela insidan har hunnits rivas ut och jag kommer framöver visa bilder på hur huset såg ut när huset togs över. Jag kommer även visa steg under resans gång liksom det färdiga resultatet. 
 
Så roligt att få ta del av detta!
 
- Håll tillgodo och se möjligheterna på bilderna nedan. Ett hus med potensial och möjlighet att kunna bli magi & det skall bli magi.
 
 
KRAM
Simon
 
 
Att falla tillbaks till sitt blåtta 10åriga jag.
 -Att komma tillbaks till tiden som då var, tiden som jag då hade. Sitt 10åriga jag.
 
- Tiden då jag jobbade i byns finaste antikaffär på bästa läge efter skolan på Torsdagarna och tjänade hela tjugo kronor varje vecka på.
- Antikhandeln med sin blåa dörr i det gamla sekelskifteshuset mitt i våran by. Lokalen som jag gick runt och drömde mig bort i, lokalen som rymde allt från äggkoppar till stora skåp med ornament. Prylhyllan med smått och gott som bakom kassan fanns.
 
- I butiken som det fanns coola kläder i som jag och kompisen Hilda noggrannt skådade på längst in medans vi fick en tjuga att springa och köpa glass för. Glass som såldes i 3pack. Jag minns det så.
- Jag minns, jag kommer ihåg och jag ler. Minnen.
 
 
Antikaffären vars ägarinna var en dam från Danmark där butiken tidigare en gång i tiden legat. Ägarinnan som jag kännt sedan jag var liten, sedan tiden då min gammelfarmor var i liv och en gång i tiden jobbade extra då och då. I affären, i antikhandeln. Min gammelfarmor som jag sägs vara väldigt lik.
 
- Jag önskar så att jag hunnit träffa dig längre. Att lära känna, att prata och att umgås. Önskar så.
 
- Gammelfarmor, Elsa. Tänk om det är så som alla säger, att vi har våra likheter? Jag önskar så att jag skulle fått mer tid att vara äldre med dig. Önskar så.
 
 
Denna Danska ägarinnan vars butik jag jobbade i och tjänade 20 spänn i varje Torsdag, vars butik jag 100-tals gånger beskådat och filosoferat i. Antikhandeln som inte längre är öppen, vars lokal som numera inrymmer kläder med ett annat företag inflyttat i. Vars lokal jag som liten sade att jag skulle ha butik i. Denna Danska ägarinna kom förra helgen till min butik. Hon som jag så många gånger varit hos med henne bakom kassan, som numera är jag. Hon kom till mig & hade med sig ett gäng gamla bestickhållare med finaste mönster på, i porslin, till mig.
 
"Simon, jag tror dessa är något för dig."
 
- Jag blev rörd och jag blev glad. Så länge sedan, så många minnen. 
 
KRAM
Simon

10 juni 2017

USOINREDARE

Inredning

 
Hej och hallå Lördag!
- Dagens stängning har precis passerad i butiken min (USOINREDARE) och jag skall strax bege mig iväg för käk och minigolf med kära vänner, kul! Har jag nämnt att jag är proffs (not!!) på just golf? Huvudsaken är i varje fall att man har kul, och det tänker jag minsann unna mig att ha, ikväll, yeey!
- Igår stod långa listan med studentfirande på agendan och jag började dagen med jobb för att sedan avverka flera studentfirande för fina vänner. Dessvärre hann jag inte med alla, men ni skall veta att jag skickar en stor grattiskram och ett stort lycka till. Tänka sig, nu har ni en tom canvas framför er som ni skall fylla med ert äventyr, ert liv.
 
-Nu, käk och minigolf & jag hoppas vi syns i butiken min imorgon, Söndag?
Nedan kommer en tjuvkik på ena hörnan.
 
Lördagar & Söndagar 10:00-15:00
Värmevägen 2D, Klippan
 
 
KRAM
Simon