Godmorgon Fredag, och gordmorgon på er!
 
- För någon vecka sedan hade jag en plåtning i min atelje där fotograf Mathilda hängde med mig i mitt kreativa. Jag tog som vanligt sakerna som det kom: det vill säga att jag inte riktigt hade planerat vad jag skulle göra denna dag och skapade av det jag hade hemma. Mitt huvud är ett kreativitetshuvud så ideer finns det gott om och flera på lager. Någon planering är därmed inget jag brukar göra: utan det kreativa bara kommer på löpande band och finns där helt enkelt.
 
- Hur är ni när det gäller kreativitet ? Måste ni spana på nätet eller i tidningar för inspiration? Eller ni "snappar upp" lite varstans och sedan bara har det?
 
 
 
 
 
 
Och vad gjorde vi då i ateljen denna dag som grymma Mathilda Ahlberg var och plåtade inför ett projekt?
- Jo, jag hade ett par gamla bockar från IKEA ståendes (ommålade för något år sedan i grönt) samt några gamla golvplank som jag lyckades förhandla mig till när jag och min far var och hämtade ett skåp. Där på gården var en hög med gamla rustika plankor från ett golv från ett uthus, och självklart skulle jag ha dessa plankor med mig hem. Vi lastade bilen full med dessa robusta brädor och jag har nu ett gäng för kommande projekt: Typ till ett bord om man plötsligt har en fotograf på plats och ett projekt skall göras.
 
 
 
 
 
 
Plankorna är sedan fästa med skruv: genom att skruva fast alla plankorna i en underliggande planka som håller alla samman på undersidan (hejar ni vad jag menar?) Brädskivan går därmed att plocka av vid transport, flyttning eller om man helt enkelt vill ha ett annat bord för stunden. 
- Ett enkelt bord av plankor och bockar, som de flesta kan göra!
 
 
 
 
 
 
Det stylades, det pyntades och det fixades. Musiken jammade i högtalarna och mitt nya bord tog form och blev ett perfekt skrivbord som ni ser mer av här. Vi skrattade, pratade ikapp och hade det allmänt trevligt. Och något som även det är väldigt trevligt är att Mathilda Ahlberg (fotografmathilda) är min kusin. Hur fint är inte det? 
 
 
 
 
 
Nu skall jag käka en god frukost och sedan bege mig mot jobb. Efter jobbet skall jag och en vän fixa brynen och sedan får vi se vad resten av kvällen bjuder på.
- Vad har ni på agendan denna dag?
 
KRAM
Simon
 
 
 
 
 
Detdär med sovmorgon är inte så pjåkigt, faktiskt. Som idag.
Jag har legat och snoozat egentligen alldeles för länge. Men vad gör det? Jag har gjort det för jag har kunnat och för jag kan. Jag vet ju att jag ikväll efter jobbet måste jobba några timmar i ateljen, så att ta lite sovmorgon kan jag faktiskt tycka är heeelt ok. Jag har snoozat, gjort en god smoothie och är helt enkelt redo för dagen, en dag på jobbet på Väla!
 
-Och om vi backar tillbaks till smoothie, så är det faktiskt enligt mig en av de bästa sakerna att starta morgonen och dagen med (jag är ju ingen frukostmänniska), så en bärig, friskt samt nyttig smoothie passar mig alldeles utmärkt att starta "the day" med, yehej!
 
 
 
 
 
 
 
Och vad har jag i min smoothie?
-Så enkel, men så god!
 
Naturell kvarg
Banan
Blåbär
Hallon
Röda vinbär
Jordgubbar
 
Detta toppat med musli samt bär strösslat på toppen.
 
 
 
 
 
 
För övrigt har ett gäng växlighet i odlingsveriant växt för fullt, detta skall sedan gå att äta i form av bland annat tomater. Hur gott med egenodlat?
 
 
 
 
 
Jag önskar er en strålande dag!
 
 
KRAM
Simon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Precis som rubriken lyder, så är det idag OUTFIT som gäller!
 
 
 
 
 
 
 "Dagens outfit" var det länge sedan jag gjorde, så varför inte göra det idag?
 
- En förberedelse på stolen och klädslen är klädd på ett kick. Jag valde idag att ha på mig en lättsam men ändå klädd outfit. Snygg, praktiskt men framförallt skön. En overzise vintage mocka-jacka med mönstrad insida fick ta ytterfokus medans en rödstickad tröja (Hm) och en senapsgul tröja (Hm) fick hålla innerfokus, samtidigt som det håller värmen såhär i vårens skifftande temperaturer och väder. De röda detaljerna i mockajackans mönstrade insida går hand i hand med den röda stickade tröjan.
- Älskar dessa "rostiga" nyanser!
 
 
 
 
 
 
Nu måste jag dock hoppa på cyklen och cykla som bara den mot tåget, så jag hinner i tid till jobbet. Tjing!
 
KRAM
Simon