Är jag en sjukdom?
- Är jag det bara för att jag inte går igenom det som förr kallades för det normala, dendär jäkla normen?
Det som kallades för det som var det riktiga. Det man skulle vara.
Är inte jag lika mycket värd för det?
- Den sjukdommen som är jag, jag Simon Olsson. 
 
 
Jag är 18bast, 18år. Jag står mycket väl på mina båda ben och mina båda fötter liksom du. Jag har kontroll över min kropp liksom du. Jag har en fungerande hjärna liksom du. Jag kan tänka och har känslor liksom du. Jag kan såras av ord och handling liksom du, men jag kan även skratta utan stopp och få känslor liksom du. Jag kan bli kär och jag kan få feelings liksom du. Feelings som sjungs i Samir & Viktors låt (här) och om mänsklighet som Oskar Zia sjunger om (här).
 
 
Jag är sjukdommen som finns i alla ursprung vare sig du är svart eller vit, vare sig du pratar Svenska eller Grekiska. Vare sig du är feminin eller maskulin, vare sig du är man eller kvinna, och allt som finns därimellan.
 
-Det finns en oändlighet av saker som vi alla är, saker som vi alla har olika, saker som vi alla har gemensamt och saker som vi alla vill. För vi är människor. Jag, du, vi och alla. Vare sig du är Thailänsk, Arabisk eller Dansk. Om du är Vitnamesisk eller mexikansk, eller om du helt enkelt har ursprung från flera olika länder och från flera olika kulturer så är vi alla människor. Vilket land vi än kommer ifrån ,vilken kultur vi än kommer ifrån. Människor. 
Människor som har fått olika gener, olika utseenden och olika DNA:N. Vi är alla olika och unika, så unika.
 
 
 Jag är sjukdommen som man förr inte tillät. Personen som kunde bli straffad och bli avhyst. Hur? Hur kunde man se så på denna kärleken en gång i tiden? Och offattbart ännu gör i vissa delar av världen samt i vissa delar i vissa personers huvud ännu idag, år 2017?
- Jag lovar att det finns någon i allas närhet som varje dag kämpar, varje dag. Kämpar med att lära sig att acceptera sig själva, acceptera sin läggning. Acceptera sitt jag vare sig man har en kärlek till en man eller kvinna. Man och man. Kvinna och kvinna, eller vad man nu skulle ha en kärlek till eller attraheras till. Det finns någon i allas närhet som varje dag kämpar med att acceptera sig själva för den man är, tro mig.
 
Vi alla har lika mycket värde att älska vem vi vill.
 
Älska, kramas och få feelings. Ha sex med vilket kön man än vill. För vi alla är människor oavsett. Vi alla är medfödda med vad vi attraheras åt och till, det är inget vi kan ändra på hur mycket vi än vill, eller inte. Acceptera och lev innan du ångrar att du inte provat. Provade det som är du.
 
 
Lär dina barn och låt dem växa upp i ett land där vi berikar kärleken i alla riktningar vare sig det är till en man eller kvinna eller vad det nu skulle vara till. Lär er att använda rätt ord på rätt ställen för annars kan det såra mer än du tror. Tro mig.
 
- Jag är otroligt glad att vi är påväg mot rätt riktning, ett place där vi alla är välkomna vare sig vilken läggning vi än har, eller vilket land vi kommer ifrån. För vi alla är människor med alla lika mycket värde att leva vårt liv.
 
Med detta sagt, vill jag bara berätta att jag inte är någon jäkla sjukdom, jag är en människa liksom du. Jag är jag. Jag är Simon Olsson. Jag har känslor liksom du och är öppen för kärleken vilket kön det än skulle vara till.
 
- Och till dig som kämpar, varje dag med att vara förvirrad med vilken läggning du har. Testa, prova och lev ut. Jag lovar, du kommer må så mycket bättre och du kommer glänsa som aldrig förr. För vi är lika värda och absolut inga sjukdommar. Vi är vi liksom dem, liksom alla.
 
KRAM
Simon
Vivi Gustafsson

Kram Simon du är så klock och vis på alla sätt.Jag beundrar din styrka.Kärleken övervinner mer än hatet.Ha en underbar dag och låt alltid din styrka blomma.

Malin Volle

Kram till dig ❤️ Sjukdom? Nej så långt ifrån. De som dömmer har en sjukdom, ynkedom heter den ;) Stackars små människor.
Fortsätt sprida din kärlek och gå rakryggad. Du blir då en förebild.

Amanda CL

Bra inlägg och väldigt fina foton!

Renate

Sjukdom är de som dömmer andra , som inte förstått att en människas värde inte ligger i vad man har för sexuell läggning, politiska åsikter eller vad man äger, vilken titel du har eller var kommer ifrån
När du släpper alla dessa tyckande då blir det bara ren kärlek kvar. det har ingen betydelse till vem eller vad.
Kärlek är den renaste formen av ljuset i våra liv. Så sträck på dig Simon du är värd det bästa ❤️❤️❤️❤️

Amie

Väldigt bra skrivet inlägg. En sjukdom? Vad är det som är en sjukdom? Homosexualitet? Kan kärlek till en annan människa, man eller kvinna räknas som en sjukdom? Ja, den kan ju tyvärr det. Det är så hemskt att man skall dömas för den personen man är och för den kärlek man känner till en annan människa. Alla människor har samma värde och värdet ligger verkligen inte i den sexuella läggningen man har. Jag har en son som just nu är 10 år gammal och jag gör allt för att han skall växa upp utan fördomar för olika människor. Det skall inte spela någon roll vilken etnicitet, sexuell läggning man har om man är född med en hjärnskada/handikapp eller inte. Han skall lära sig att alla är olika och att olika är bra!
Tänk så tråkigt livet skulle vara annars. Jag vill att han skall se världen med värme och kärlek, se orättvisor och stå upp för sig och sina åsikter.
Sträck på dig Simon, du verkar vara en sådan fin kille! Du är bara värd det bästa och du är absolut ingen sjukdom!

Maj-Lis

Bra skrivit Simon! Kram❤️🌺❤️😊

Gunilla Kjellman

Kram Simon ! Du är fantastisk ❤️

Maria

❤️

Anna Roos

Åh Simon! Får jag läsa din text för mina klasser? ❤️

Maria Sonesson

Finaste Bästaste Älskade Simon du är den som är klokast smartast och FRISKASTE av oss alla 💖 Önskar jag hade din glöd, glädje,ork, och tålamod... Du en riktig förebild för mej och många som vet att Kärleken är det som spelar roll och över vinner allt oavsett.. Du
är bäst ❤ Love you

Ann-sofie

Underbara älskade Simon!! Jag har sen första gången vi sågs vetat vem du är....känner fler och inga av er är mer underbara som människor!!!!!! Inga berikar mitt liv mer.....lev snälla ...LEV!!!!!! PUSS älskade Simon

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress