En liten kvällhälsning från soffhörnan bjuder jag på ikväll - dock är bilderna från min soffhörna i lägenhen i Malmö och inte från soffhörnan hemma hos föräldrarna som jag för tillfället hänger i.

Fin kväll till er!

29 april 2016

Goda brunchen

Mat

 
Det är Fredag och det är en Fredag som jag är ledig.
Åh, vad jag gillar lediga dagar!
 
Jag har passat på att käka brunch som mamma bjöd på, och sedan har jag även passat på att ta sovmorgon. Vilket jag tyckte att jag var värd efter gårdagens tjohej.
 
Vi var ju i Danmark och på Louisiana med klassen igår, oh sedan avslutades det med restaurang och "after school" på en bar i Malmö, så kul!
 
Och vet ni?
 
Jag packade min väska och begav mig hemåt Klippan efter gårdagens tjohejsan, så jag hoppade av tåget i Klippan inatt och kunde därmed lägga mig i sängen hemma hos föräldrarna och få en extra dag hemma bland nära & kära (jag brukar ju bege mig mot föräldrar på helgerna som ni vet) 
 
Nu tillbaks till dagens brunch som mamman min bjöd på, hon bjöd på otroligt smaskiga och mäktiga Kesoplättar - så goda & ett nyttigare alternativ!
 
 
Reccept?
 
Kesoplättar - 1 portion
 
Du behöver:
1 Ägg
100 g Keso
0,75msk fiberhusk
1 nypa salt
 
Knäck 1 ägg och blanda ihop med 100g Keso (1/2 liten burk), 0,75msk fiberhusk och en nypa salt i en bunke - rör om till en slät smet.
(få en slät smet med alternativt en handmixer)
 
Låt sedan smeten stå ett tag, så den sväller.
 
Stek sedan lagom stora plättar med kokosolja!
 
- För att få ett matigare alternativ kan man som vi, alternativ toppa plättarna med skinka&ost&tomater och diverse kryddor innan plättarna svalnat.
 
Dessa plättar är otroligt goda, och passar såväl som brunch som till förrätt!
 
Nu ska jag starta dagens påhitt, vi hörs!
 
 
 
 

28 april 2016

Att dela SFS

Vardagsrum

 
Nu undrar ni säkert varför jag visar ett par bilder med mobilen på?
Kollar ni på bilden så är det en bild som jag lade upp på min instagram för några dagar sedan.
Med den bilden startade jag igång en SFS för att finna nya och inspirerande konton - och som tack delar jag en del av dessa fina konton här (såå många fina konton och så fina människor, tack för ni ville vara med!!)
 
Så här kommer ett gäng härliga konton!
 
 

- nu ska jag kila mot Centralstationen för att ta tåget mot Danmark!